• elk_tu_pomagam_1.jpg

Ełk - tu pomagam

10.08 2014

„Ełk – Tu pomagam” zbiórka publiczna podczas Obchodów rocznicy Cudu nad Wisłą 15 sierpnia 2014r.

15 sierpnia w Ełku podczas Obchodów rocznicy Cudu nad Wisłą kontynuowana będzie zbiórka pieniędzy ramach akcji „Ełk – Tu pomagam”. Zebrane środki przeznaczone zostaną na zakup sprzętu medycznego dla oddziału noworodkowego ełckiego szpitala.

Pulsoksymetr – sprzęt, na który zbierane są pieniądze - służy do monitorowania parametrów życiowych oraz pozwala na wczesne wykrycie zmian w krążeniu dziecka dając lekarzom czas na działanie.

• warsztaty_filmowe_4x3.jpg

Warsztaty filmowe

01.08 2014

Ełckie Stowarzyszenie Studentów i Absolwentów ESSA rozpoczęło realizację warsztatów filmowych w ramach projektu „Wolontariat – jestem na TAK”.

Uczestnicy warsztatów zdobędą praktyczną wiedzę filmową z zakresu podstaw reżyserii, przygotowania tekstu scenariuszowego, inscenizacji przestrzeni w filmie oraz montażu. Młodzi ludzie będą mieli okazję stworzyć zgraną ekipę filmową i przy użyciu profesjonalnego sprzętu filmowego nakręcić własne, autorskie filmiki, związane tematycznie z wolontariatem.

Strony: