• Wolontariusze WOW w ramach akcji realizowanej przez Ełckie Centrum Wolontariatu włączyli się w organizację "Pikniku KUBAńskiego", który odbył się w niedzielę 31 maja br. w Parku Solidarności. Podczas pikniku zbierano środki dla Kuby Bieńko, który jesienią zeszłego roku stracił obydwie ręce w wypadku w pracy.
    Podczas pikniku odbyły się koncerty Piotra Karpieni, zespołów Freakin Rudeboys, Gospel Bez Granic, 48h, Dzisiaj Oni, Skansen Band oraz wystepy zespołu dziecięcego PIĘTASZKI (GOK Kalinowo), zespołu wokalnego PRYMA (Gimnazjum nr 1), Mileny i Izabeli Worm (Centrum Kultury Gminy Ełk).
    Były atrakcje dla dzieci i młodzieży, zajęcia plastyczne, gry i zabawy ruchowe, bańki, malowanie twarzy, zabawy z balonami.
    Na stoiskach można było kupić bigos, kiełbaski i kiszkę ziemniaczaną, domowe ciasta, kawę, herbatę, lody. Odbył się także kiermasz rękodzieła i taniej książki oraz pchli targ.

Piknik to kolejna inicjatywa na rzecz Kuby, do której chętnie dołączyliśmy jako wolontariusze, ponieważ kwota, którą trzeba zebrać dla Kuby jest ogromna - to prawie pół miliona złotych.

Dziękujemy wszystkim wolontariuszom i osobom będącym na pikniku za zanngażowanie w pomoc dla Kuby. Zapraszamy również do włączenia się w nasze działania. Nadal można przyłączyć się do projektu. Jeśli masz czas i chęci aby zrobić coś dla siebie i innych zapraszamy do współpracy!

Osoby zainteresowane wolontariatem zapraszamy do kontaktu pod adresem e-mail: elk.essa@gmail.com lub na Facebooku na profilu Wolontariacki Ośrodek Wsparcia.

Ełckie Centrum Wolontariatu 2015 to projekt realizowany przez Ełckie Stowarzyszenie Studentów i Absolwentów ESSA dofinansowany z budżetu Urzędu Miasta Ełku.