• W niedzielę 12 lipca odbyły się warsztaty Fotografii portretowej i reportażowej z elementami grafiki komputerowej w ramach projektu Ełckie Centrum Wolontariatu.

Uczestnicy warsztatow mieli okazję dowiedzieć się ciekawych rzeczy na temat  fotografii. Warsztaty stanowiły też okazję do pogłębienia swojej wiedzy na temat prawnego aspektu ochrony wizerunku. Wszyscy dowiedzieli się jak prawidłowo ustawić parametry aparatu, wybrać odpowiednie miejsce do zdjęcia, wykadrować zdjęcie z uwzględnieniem zasady trójpodziału i zwróceniem szczególnej uwagi na mocne punkty zdjęcia, ustawienia modela/obiektu i sfotografowania go w odpowiedniej perspektywie. Uczestnicy zajęć dowiedzieli się też jak odpowiednio wykorzystać możliwości aparatu robiąc zdjęcia z ustawieniem odpowiedniej głębi ostrości czy próbując swoich sił w fotografowaniu ruchu. Uczestnicy warsztatów poznali podstawy retuszu i korekty zdjęć w bezpłatnych programach typu: Picasa, GIMP.

Wszyscy przede wszystkim doskonale się bawili :)

Warsztaty zorganizowane w ramach projektu Ełckie Centrum Wolontariatu.

Projekt Ełckie Centrum Wolontariatu jest współfinansowany z budżetu Urzędu Miasta Ełku.