• 10 października 2015 roku mieliśmy przyjemność organizować wspólnie z Stowarzyszeniem Adelfi I FORUM INICJATYW POZARZĄDOWYCH POWIATU EŁCKIEGO. Wydarzenie to odbyło się w siedzibie Spółdzielni Socjalnej Dobra Siła w Starych Juchach w ramach działań Ełckiego Centrum Obywatelskiego STACJA współfinansowanego z budżetu Miasta Ełku oraz Powiatu Ełckiego.
    W spotkaniu uczestniczyło prawie 30 członków organizacji pozarządowych i grup nieformalnych z Ełku i terenu całego powiatu ełckiego.
    Uczestnicy mieli okazję wziąć udział w szkoleniu i warsztatach z zakresu komunikacji interpersonalnej oraz public relation organizacji. Była też przestrzeń do integracji sektora, wymiany informacji i doświadczeń. Wszystkie obecne na Forum osoby na koniec dnia podkreślały wagę zdobytej wiedzy oraz bardzo chwaliły pomysł organizatorów na wzajemne poznanie się różnorodnych podmiotów działających na terenie całego powiatu. Wzajemne poznanie i wymiana informacji zaowocowała wstępnymi deklaracjami współpracy oraz nowymi pomysłami na inicjatywy społeczne.