Sprzątanie rzeki Ełk (akcja ECW 2018) | Fundacja WOW
Home > Projekty > > Sprzątanie rzeki Ełk (akcja ECW 2018)
Sprzątanie rzeki Ełk (akcja ECW 2018)

Nasza pierwsza akcja sprzątania rzeki Ełk za nami. Trudno nam powiedzieć, ze cieszy nas jej powodzenie, w sensie ilości zebranych śmieci, bo zebraliśmy ich naprawdę dużo. Kilkadziesiąt worków pełnych po brzegi. A jak już nam zabrakło worków, to zbieraliśmy je po prostu do kajaków. To raczej przykre, że tak piękne miejsca, które powinny służyć nam do relaksu i odpoczynku są tak bardzo zanieczyszczone, w szczególności te najbliżej Ełku… Apelujemy do wszystkich użytkowników terenów zielonych – to co przynosicie ze sobą, zabierajcie tam gdzie może być zutylizowane, bo jeśli nie, to niedługo nie będzie gdzie odpoczywać i cieszyć się przyrodą. Mamy nadzieję, że następnym razem tych śmieci będzie dużo mniej. Serdecznie dziękujemy podopiecznym Stowarzyszenia MONAR – Schroniska dla Osób Bezdomnych w Ełku za pomoc w akcji – bez Was nie dalibyśmy rady 🙂 Dziękujemy firmie DRYF za bezpłatne użyczenie kajaków, PRZEDSIĘBIORSTWU USŁUG KOMUNALNYCH w Ełku za odebranie śmieci, MIEJSKIEMU OŚRODKOWI SPORTU I REKREACJI za organizację ogniska.

Akcja współfinansowana z budżetu Miasta Ełku w ramach projektu Ełckie Centrum Wolontariatu 2018.