Kwietna szafa przeszła metamorfozę | Fundacja WOW
Home > Projekty > > Kwietna szafa przeszła metamorfozę
Kwietna szafa przeszła metamorfozę

Dzięki realizacji projektu „Ełk na zielono” kwietna szafa przeszła metamorfozę, a w raz z nią cały kącik w którym stoi. Inicjatorki „Podlej Dalej” zakupiły nowy regał, który wyposażyły w najpotrzebniejsze rzeczy, a całość wykończyły ozdobami oraz oświetleniem. Dodatkowo w miejscu kwietnej szafy został postawiony mural przenośny (tzw. dyktal), który nadaje miejscu wyjątkowości oraz pobudza kreatywność. Mural został przygotowany we współpracy z lokalnym artystą, a przedstawia dzieło Luca Bessona – film pt. „Leon Zawodowiec”. Odwiedzający szafę mogą już teraz nie tylko wymieniać się roślinami, ale również mają sympatyczną przestrzeń do rozmowy i wymiany doświadczeń.

Inicjatorki grupy nieformalnej mają nadzieję, że nowy wygląd szafy przyciągnie jeszcze więcej miłośników kwiatów dzięki czemu więcej roślin znajdzie nowy dom, a inicjatywa będzie „kwitła”.

__________________________________
Zrealizowano ze środków programu mikrodotacji NOWEFIO – Warmia Mazury Lokalnie 5 dofinansowanego przez Narodowy Instytut Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w ramach programu Funduszy Inicjatyw Obywatelskich NOWEFIO na lata 2021-2030.