II Poligon Wolontariatu | Fundacja WOW
Home > Projekty > > II Poligon Wolontariatu
II Poligon Wolontariatu

Za nami Poligon Wolontariatu, który w tym roku odbył się w Cieszanowie. Wraz z wolontariuszami z 3 różnych miast Polski (Tomaszów Lubelski, Malbork oraz Ząbkowice Śląskie) pomagaliśmy przy organizacji CieszFanów Festiwal 2023 oraz przy CityNGO, które było jego częścią.

Wolontariusze mieli okazję zobaczyć jak wygląda organizacja dużej imprezy masowej „od kuchni”, mogli wymienić się doświadczeniami, a także rozwijali swoje kompetencje społeczne takie jak współpraca czy komunikacja. Miejscem noclegowym był Chutor Gorajec, gdzie młodzi ludzie mogli spać pod namiotami i integrować się przy ognisku i gitarze.

To już drugie takie wydarzenie. Co roku wracamy naładowani nową energią, z głowami pełnymi inspiracji i umocnieni w tym, co robimy.

Dziękujemy Stowarzyszeniu „Wiatraki Mazur”, Stowarzyszeniu „Czajnia”, Malborskiemu Centrum Wolontariatu oraz Fundacji Dobrych Działań za wspólnie spędzony czas.

Poligon został dofinansowany przez Narodowy Instytut Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w ramach „Korpusu Solidarności – Rządowego Programu Rozwijania Wolontariatu Długoterminowego”.